Superheroji zaštitnici seniora

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Matica umirovljenika Grada Osijeka kroz projekt Superseniori – Superheroji u Osječko-baranjskoj županiji educirali su seniore o načinima prevencije od ozljeđivanja.


Prevencijom ozljeda do zdravijih i zaštićenijih seniora! Preko 30% seniora žive sami u kućanstvu, a nepoznavanje metoda zaštite od ozljeda, postupaka prve pomoći i nepravovremene reakcije mogu rezultirati fatalnim ishodima. Projektom Superseniori - Superheroji desetak osječkih seniora educirano je o načinima prepoznavanja rizika od ozljeđivanja i načinima prevencije ozljeđivanja u starijoj životnoj dobi. Mladi volonteri Crvenog križa seniore su naučili pružanju prve pomoći, a seniori su naučeno prenijeli dalje - zajedno s volonterima Crvenog križa održali su 4 pilot radionice o prevenciji ozljeđivanja.

 U sklopu projekta tiskana je interaktivna brošura s ključnim informacijama o zaštiti i očuvanju zdravlja starijih osoba i osmišljen zidni kalendar koji sadržava savjete o prevenciji rizika od ozljeđivanja u pojedinom godišnjem dobu.