RADOM protiv seniorske depresije

Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje SIRIUS u suradnji s Maticom umirovljenika grada Zagreba osnažili su seniore za aktivno uključivanje u društvo.

Depresija i osamljenost realnost su mnogih seniora, ali može i drugačije! Zagrebački Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje SIRIUS u suradnji s Maticom umirovljenika Grada Zagreba proveo je projekt „RADOM: radost, djelovanje, mudrost“ u kojem je glavni cilj bio osnažiti seniore za aktivno i samostalno uključivanje u društvo i aktivno sudjelovanje u društvenim aktivnostima.

Seniori su kroz psihoedukativne radionice i pojedinačne psihološke savjetodavne razgovore razvili strategije suočavanja sa svakodnevnim problema. Međusobno druženje potaknuto je kreativnim radionicama, a u projekt su uključeni i djeca i mladi kojima su seniori davali instrukcije iz školskih predmeta i zauzvrat od njih učili o korištenju suvremenih tehnologija. Osim podizanja kvalitete života starijih osoba, provedbom ovog projekta željelo se utjecati na smanjenje generacijskog jaza te podizanje svijesti o važnosti međugeneracijske solidarnosti.