NOVOSTI
Najnovije novosti

Događanja

Poziv na Super Božić za Superseniore uz Kseniju Erker i druge glazbene goste

Iza nas su tri adventska tjedna, Božić nam stiže ubrzanim korakom i pripreme su u punom jeku. Ali ove godine, zajedno sa Superseniorima, poželjeli smo da Božić traje duže – i upravo zato smo ga odlučili početi slaviti ranije, točnije od ovog utorka, 19. prosinca – te vas sve pozivamo da nam se pridružite u tom slavlju!

Događanja

Story Super Božić sa Superseniorima uplesao u drugi adventski vikend

U samome centru grada, u Preobraženskoj 3 na Cvjetnom trgu, na terasi kafića Story Supercaffe, brojna su poznata lica sa superseniorima proslavili drugu adventsku subotu te unatoč kišnom vremenu došli podržati dobrotvorni projekt ‘Poklon s pričom – Story Super Božić sa Superseniorima’!

Događanja

Prvi hrvatski Tjedan filantropije

Otvaranje Tjedna filantropije održano je u subotu, 24. rujna na zagrebačkom Zrinjevcu gdje su se zainteresirani građani tijekom šetnje parkom imali priliku upoznati s radom zaklada uključenih u hrvatski forum zaklada ZaDobroBit!, razgledati izložbu „Filantropija u Hrvatskoj“ te se na taj način upoznati s idejom filantropije, kulturom davanja i pomaganja.

Vijesti iz svijeta

Peking je postao stroži prema umirovljenicama koje plešu

Stanovnici koji žive u blizini popularnih okupljališta plesačica, iritirani zbog glasne glazbe, pustili su na njih pse i čak ih gađali fekalijama.

Edukacija

Priručnik za samozagovaranje starijih osoba u području ljudskih prava

Prijevodom i objavljivanjem ovog priručnika Zaklada Zajednički put želi pridonijeti informiranju starijih osoba, ali i organizacija koje rade sa starijima i za starije, o ljudskim pravima starijih osoba te ih osnažiti za uživanje i zaštitu tih prava, što je ključan korak koji će osigurati društvene uvjete za kvalitetno i dostojanstveno starenje.

Edukacija

Potpisivanje Amsterdamskog sporazuma – Pravo starijih osoba na grad

Pozdravljajući današnje potpisivanje Amsterdamskog sporazuma, koji će predvoditi put do Urbanog plana za EU, AGE Platform Europe, najveća EU mreža organizacija starijih osoba, objavljuje vodič čiji je cilj pomaganje europskim gradovima kako bi kroz korištenje Urbanog plana postali više age-friendly.