Novosti
Najnovije novosti

Edukacija

Webinar o nasilju nad starijim osobama

Centar za kvalitetu života Forum 50+ iz Velike Gorice i Udruga “GI Moj grad Sisak” provode Projekt Zaustavimo nasilje nad starijim osobama na području 10 gradova Zagrebačke i Sisačko moslavačke županije. Na području Sisačko-moslavačke županije obuhvatit će gradove Sisak, Petrinju, Topusko i Glinu, a ukupno će 21 489 osoba starijih od 65 godina iz obje županije sudjelovati u ovom projektu.

Edukacija

Potpisivanje Amsterdamskog sporazuma – Pravo starijih osoba na grad

Pozdravljajući današnje potpisivanje Amsterdamskog sporazuma, koji će predvoditi put do Urbanog plana za EU, AGE Platform Europe, najveća EU mreža organizacija starijih osoba, objavljuje vodič čiji je cilj pomaganje europskim gradovima kako bi kroz korištenje Urbanog plana postali više age-friendly.

Edukacija

Priručnik za samozagovaranje starijih osoba u području ljudskih prava

Prijevodom i objavljivanjem ovog priručnika Zaklada Zajednički put želi pridonijeti informiranju starijih osoba, ali i organizacija koje rade sa starijima i za starije, o ljudskim pravima starijih osoba te ih osnažiti za uživanje i zaštitu tih prava, što je ključan korak koji će osigurati društvene uvjete za kvalitetno i dostojanstveno starenje.